HU | EN Látássérült nézet Normál nézet
 
Bodrogolaszi    
 
Kenézlõ    
 
Olaszliszka    
 
Sárazsadány    
 
Szegi    
 
Vajdácska    
 
Vámosújfalu    
 
 
ZÖLD KÖR    
 
ÉLETFA    

Útjára indult a Bors Alapítvány és a Magyar Természetvédők Szövetségének tudatos fogyasztással kapcsolatos fotókiállítása. 

A Tokajban megrendezésre kerülő kiállítást a Bodrog Egyesület szervezi.

 

 

Mindannyian fogyasztók vagyunk, nap mint nap vásárolunk, és „szavazunk” pénzünkkel egy-egy termékre. Tudatos fogyasztóként jó lenne, ha igyekeznénk megfontolni  vásárlásainkat, keresnénk a helyi beszerzési forrásokat, friss, szezonális élelmiszert. Ebben próbál segítséget nyújtani a fotókiállítás, amely jövő év április végéig  országszerte 12 helyszínen kerül bemutatásra. 

„A felmérések azt mutatják, hogy sajnos vásárlásaink egyre nagyobb részét bevásárlóközpontokban, szupermarketekben bonyolítjuk le, így nagyon fontos lenne, hogy minél több üzletben jelenjenek meg az ökológiai gazdálkodásból vagy méltányos kereskedelemből (fair trade) származó termékek.” – mondta Kapitányné Sándor Szilvia, a Magyar Természetvédők Szövetsége programvezetője.

„A bevásárlóközpontok térnyerésével párhuzamosan sokan keresik a régi ízeket, hagyományos élelmiszereket, a termelői piac hangulatát is. Szeretnénk, ha a kiállítás nyomán sokan kedvet kapnának a kertészkedéshez, vagy ahhoz, hogy kilátogassanak a helyi termelői piacra.” – tette hozzá Lengyel István, a Bodrog Egyesület munkatársa.

A kiállításhoz kapcsolódóan a látogatók egy teszt segítségével képet kaphatnak arról, mennyire tudatos fogyasztók, és felmérhetik azt is, hogy mennyire alaposan nézték meg a kiállítást. Emellett bevásárlós játék is várja a szórakozni vágyókat.

A kiállítás a Tokaji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskolában 2016. november 8. és 2016. november 11. között látható, megrendezését a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatta.

 

További információ:

Lengyel István, a Bodrog Egyesület elnöke, 36703289715, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapitányné Sándor Szilvia, Magyar Természetvédők Szövetsége, programvezető, (1) 216-7297, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 


A weboldal a "Bodrog-menti felzárkóztató program" (TÁMOP 5.1.3-09/2-2010-0021) projekt keretében,
a SIMONINFO Multimédia és Oktatási Kft. kivitelezésében valósult meg.