HU | EN Látássérült nézet Normál nézet
 
Bodrogolaszi    
 
Kenézlõ    
 
Olaszliszka    
 
Sárazsadány    
 
Szegi    
 
Vajdácska    
 
Vámosújfalu    
 
 
ZÖLD KÖR    
 
ÉLETFA    

 A Bodrog Egyesület is csatlakozott a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség kampányához, melynek során 2016-ban 57 helyszínen ültetnek „Világfákat” a szövetség  közösségei. 

 A Bodrog Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség sajtóközleménye

 

 Bodrogolaszi, 2016. november 15.

 

               

 

Mik is azok a világfák? – kezdte a program ismertetését Lajtmann Csaba, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség elnöke.  – A világ- vagy életfa a hagyományainkkal köt bennünket össze. Ennek a hagyománynak a jövőbe vezetése, gyökereztetése volt az alapgondolatunk, mikor ezt a címet választottuk kampányunknak. A valóságban a világfa az év fájának egyike, melyet az Országos Erdészeti Egyesület választott az elmúlt évek folyamán a hazánkban őshonos fafajok közül.

Ezeket a csemetéket ültetik el szövetségünk közösségei egy-egy helyi akció keretein belül – folytatta a program bemutatását a szövetség elnöke. Az akció helyszínei átszövik az országot, sőt, idén erdélyi partnereink is újra bekapcsolódnak a kampányba. Ugyan a kis facsemeték elültetése nem oldja meg az éghajlatváltozás problémáját, de ezek a kis szimbolikus lépések kifejezik azt, hogy a helyi közösségek felismerik a problémát és fontosnak tartják, hogy valódi lépések szülessenek.

Lengyel István, a Bodrog Egyesület képviselője a kampány helyi eseményeit foglalta össze:

A Bodrog Egyesület, csatlakozva a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség kampányához 2016. november 8.-án valósította meg faültetési akcióját Bodrogolasziban, az egyesület székhelyén található vízitúrabázison. Az egyesület önkénteseivel az idei év fájának választott Mezei szil csemetét ültettük el. A helyszínválasztás azért esett a vízitúrabázisra, mert tavasztól őszig sokan választják a vízitúrázást, mint aktív kikapcsolódást. Fontosnak tartjuk, hogy a helyi közösségeken kívül az idelátogató vízitúrázók is megismerjék a „Világfák” kampányt és azokat az értékeket, amiket a kampányon keresztül szeretnénk közvetíteni.  

 

További információ:

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség – Lajtmann Csaba

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. – 06 30 232 6658

 

Bodrog Egyesület – Lengyel István

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. – 06 70 328 9715

 

  A Világfák 2016 kampányt az Európai Unió támogatja, az akció részletei nem tükrözik a támogató álláspontját.

 

 

 

 

 


A weboldal a "Bodrog-menti felzárkóztató program" (TÁMOP 5.1.3-09/2-2010-0021) projekt keretében,
a SIMONINFO Multimédia és Oktatási Kft. kivitelezésében valósult meg.