HU | EN Látássérült nézet Normál nézet
 
Bodrogolaszi    
 
Kenézlõ    
 
Olaszliszka    
 
Sárazsadány    
 
Szegi    
 
Vajdácska    
 
Vámosújfalu    
 
 
ZÖLD KÖR    
 
ÉLETFA    

 A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévével kapcsolatos vándorkiállítás.

 2016. november 28.-én indult útjára a Bodrog Egyesület ismeretterjesztő vándorkiállítása, ami az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg. 

 

   

 SAJTÓKÖZLEMÉNY

2016. november 28.

 

Lengyel István, a Bodrog Egyesület elnöke elmondta:

Projektünkben egy vándorkiállítás létrehozásával szeretnénk jobban megismertetni a Szovjetunióba hurcoltak sorsát a Bodrogközben élőknek. Jelen projektben kiemelten foglalkozunk a fiatalokkal. A létrejött vándorkiállítást összesen 15 oktatási intézményben mutatjuk be a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tokaji és a Sárospataki Tankerületeinek hozzájárulásával.

Tatár Antal, a projekt szakmai vezetője összefoglalta:

A kedvezményezett 15 oktatási intézményben egy 12 tablóból álló vándorkiállítást fogunk vinni, ami a Szovjetunióba hurcoltak sorsának minél szélesebb körű megismertetését szolgálja. A projekt megvalósításának idején a kiállítás minden oktatási intézményben egy hétig lesz látható. Minden intézményben rendhagyó történelemórákat tartunk. A rendhagyó történelemórák célja a kiállítás anyagának interaktív előadása. A projektben vállalt összes tevékenységünk nyilvános és ingyenes.

 

A projekt után a kiállítást igény esetén hosszabb időre és más intézményekhez is eljuttatjuk.

 

Bővebb felvilágosítás:

- Lengyel István – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. – 06 70 328 9715

 

- Tatár Antal – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. – 06 20 494 1808

 

               


A weboldal a "Bodrog-menti felzárkóztató program" (TÁMOP 5.1.3-09/2-2010-0021) projekt keretében,
a SIMONINFO Multimédia és Oktatási Kft. kivitelezésében valósult meg.