HU | EN Látássérült nézet Normál nézet
 
Bodrogolaszi    
 
Kenézlõ    
 
Olaszliszka    
 
Sárazsadány    
 
Szegi    
 
Vajdácska    
 
Vámosújfalu    
 
 
ZÖLD KÖR    
 
ÉLETFA    

 2017. április 10.

 BODROG EGYESÜLET

 

 SAJTÓKÖZLEMÉNY

 „Szovjetunióba hurcoltak” vándorkiállítás a Bodrogközben

A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévével kapcsolatos vándorkiállítás.

2017. március 25-én befejeződött a Bodrog Egyesület szemléletformáló projektje, ami az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg. 

 

Lengyel István, a Bodrog Egyesület elnöke elmondta:

A projekt során 12 darab, A/2 méretű tablóból álló, „A Szovjetunióba elhurcoltak emlékére” elnevezésű kiállítást valósítottunk meg. A kiállítást összesen 15 oktatási intézményben mutattuk be. A kiállítás minden egyes intézményben 5-7 napig volt látogatható. A kiállítást 15 oktatási intézményben, összesen 3022 fő tekintette meg. Minden intézményben rendhagyó történelemóra keretében előadásokat tartottunk, igény esetén több alkalommal tárlatvezetést is biztosítottunk. Az előadások és tárlatvezetések célja a kiállítás anyagának interaktív előadása volt. Előadást és tárlatvezetést összesen 15 alkalommal tartottunk, amin 417 fő vett részt. A vándorkiállítás helyszíneinek szervezésekor kiemelt figyelmet fordítottunk, hogy a kiállítás intézmények közötti szállítása a lehető legalacsonyabb környezeti terheléssel járjon.

 

Tatár Antal, a projekt szakmai részét összefoglalta:

Az oktatási intézményekben felállított vándorkiállítást az intézményvezetők elmondása alapján nem csupán a tanulók és az ott tanító pedagógusok tekintették meg, hanem számos esetben, a diákok szülei, hozzátartozói is. A téma iránti érdeklődés minden intézményben megfelelő volt. Az órák végén minden helyszínen lehetőség volt a hozzászólásra, kérdések feltevésére, amivel nem csak a diákok, hanem a pedagógusok is éltek. A fogadó iskolák kellőképpen együttműködtek, sok intézményvezető máskor is szívesen látna hasonló vándorkiállításokat és fogadna rendhagyó órákat.

 

Összegezve megállapíthatjuk, hogy projektünk elérte célját, hiszen sikerült méltóképpen megemlékezni a Szovjetunióba munkaszolgálatra elhurcoltakról.

 

Bővebb felvilágosítás:

- Lengyel István – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. – 06 70 328 9715

- Tatár Antal – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. – 06 20 494 1808

 

 

 

A sajtóközlemény az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által megjelentetett „KOR-dokumentumokelnevezésű nyílt pályázati kiírás által finanszírozott projekt részeként került megvalósításra.

Projekt címe: „Szovjetunióba hurcoltak” vándorkiállítás a Bodrogközben; Szerződés száma: GUL-16-B-2016-00004

„A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve”

http://www.beszedesmult.hu/

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma

http://www.emet.gov.hu/

 

               


A weboldal a "Bodrog-menti felzárkóztató program" (TÁMOP 5.1.3-09/2-2010-0021) projekt keretében,
a SIMONINFO Multimédia és Oktatási Kft. kivitelezésében valósult meg.