HU | EN Látássérült nézet Normál nézet
 
Bodrogolaszi    
 
Kenézlõ    
 
Olaszliszka    
 
Sárazsadány    
 
Szegi    
 
Vajdácska    
 
Vámosújfalu    
 
 
ZÖLD KÖR    
 
ÉLETFA    

Kezdőlap

ÖSSZEG: 24 814 455Ft
MEGVALÓSÍTÁS IDŐSZAKA: 2017.03.01-2020.03.01
Támogatás Mértéke: 100%

infoblokk esza

A Bodrog Egyesület „Társadalmi felzárkóztatás a helyi közösségek által” című, és EFOP-1.3.5-16-2016-00986 azonosító számú pályázatának rövid összefoglalása:
Projektünk során a helyi igényeket figyelemben tartva önszerveződő kisközösségeket hozunk létre, valamint már meg lévő működő közösségek aktivitását fejlesztjük. Továbbá a program során népszerűsítjük az önkéntes tevékenységeket minél szélesebb korcsoportban (a fiataloknál és időseknél kiemelten). Így az önkéntes munkával erősödik a társadalmi felelősségvállalás, a generációk közötti együttműködés és kapcsolat javítása, a családok és a társadalmi összetartozás valamint a civil társadalom és a szolidaritás.
Előadásokkal, interaktív foglalkozásokkal, illetve különféle kézműves, természetjáró-, vízi sportprogramokkal és közösségépítő foglalkozásokkal hívtuk fel a családok, fiatalok és az idősek figyelmét az összetartó közösség pozitív hatásaira, erejére. A nagyrendezvény egy élményszerű, tapasztalati úton való ismeretszerzésre is remek lehetőséget biztosít.
A projektünk során lehetőség van figyelemfelhívásra, a jó gyakorlatok bemutatására, helyi közösségek munkájának minél szélesebb körben való megismertetésére. Továbbá olyan új módszerek bemutatására, melyek átültethetőek a saját lakóközösségbe is.
Célunk, hogy azokat is bevonjuk a programokba és eseményekbe, akik korábban nem vettek még részt önkéntes tevékenységekben vagy közösségi programokban és eközben csökkentsük a generációs szakadékot a helyi közösségeken belül.

 2017. április 10.

 BODROG EGYESÜLET

 

 SAJTÓKÖZLEMÉNY

 „Szovjetunióba hurcoltak” vándorkiállítás a Bodrogközben

A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévével kapcsolatos vándorkiállítás.

2017. március 25-én befejeződött a Bodrog Egyesület szemléletformáló projektje, ami az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg. 

A Zöld Kör Környezeti Tanácsadó Irodája hasznos tudnivalókkal igyekszik segíteni azokat, akik bizonytalanok környezetvédelmi témájú kérdésekben. Ezúttal arra adunk választ, hogy hogyan csökkenthetjük a háztartásunkban keletkező veszélyes hulladékok mennyiségét. 

 

 

 A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévével kapcsolatos vándorkiállítás.

 2016. november 28.-én indult útjára a Bodrog Egyesület ismeretterjesztő vándorkiállítása, ami az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg. 


A weboldal a "Bodrog-menti felzárkóztató program" (TÁMOP 5.1.3-09/2-2010-0021) projekt keretében,
a SIMONINFO Multimédia és Oktatási Kft. kivitelezésében valósult meg.