Nyomtatás
Kategória: Kenézlő
Találatok: 2486

Kenézlő, honfoglalás kori település, természeti adottságai miatt egyike volt a honfoglaló magyarok által legkorábban megszállt területnek. A honfoglalók a község mai helyén települtek le, s a település területe állandóan gyarapodott.
A múlt századi folyamszabályozás előtt a terület egy része vizes, mocsaras volt. A mai település szerkezete a XIII. - XIV. században alakult ki, megtörtént a Tisza folyó szabályozása, a mocsarak lápok teljesen eltűntek. Mint sok település közelében nagybirtokok voltak, így Kenézlőn is, mely befolyásolta a község gazdasági, társadalmi, szociális helyzetét, a lakosság foglalkozását, összetételét. A lakosság fő megélhetését a mezőgazdaság és az állattenyésztés biztosította. A növényi táplálékban és vízben gazdag rétek, legelők kedvező feltételeket teremtettek az állattartás számára, a változatos talajféleségek lehetővé tették, hogy szinte minden gazdasági növényt meg lehessen termelni.
A község névváltozásai: 1239-ben már IV. Béla király idejében fellelhető a település neve Keleznei elnevezéssel, majd 1312-ben Keleznő, 1410-ben Felkeleznő, 1585-ben Keleznő, 1773-ban Kenizlő, 1900-ban Kenyizlő, 1930-tól pedig Kenézlő.

Önkormányzat:

Kenézlő Községi Önkormányzat
3955 Kenézlő, Aradi u. 49. sz.
Tel.: 47/344-028
Fax: 47/544-000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.kenezlo.hu

Polgármester:

Hunyadi Tibor 
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Civil szervezetek:


san diego airport limo
dentist in los angeles
raspberry ketone